Goede doelen

OVER HEROES for HEROES: samen beleven en alles geven

Stichting Heroes for Heroes is in 2011 ontstaan door een club enthousiaste vrijwilligers. Het streven: jong en oud op de fiets krijgen om een mooi bedrag op te halen voor lokale en regionale instanties & goede doelen die de strijd tegen kanker aangaan. En zo staat op zaterdag 11 januari 2020 voor de 9e keer de indoor cycling marathon op de Bergse evenementenkalender.

De intensieve, uitputtende indoor cycling marathon symboliseert voor Heroes for Heroes het gevecht dat kankerpatiënten vaak dagelijks en maandenlang leveren in de strijd voor leven of dood. In de sport zijn er veel sporters die maandenlang alles geven/alles opzijzetten om de finish te halen, maar ondanks al die inspanningen de finish nooit halen. Helaas geldt dit ook voor velen die, ondanks hun zware gevecht en opofferingen, de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. Tijdens Heroes for Heroes staan we hierbij stil en inspireren en motiveren we jong en oud om te fietsen als ware Heroes en daarmee zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. De fietsende Heroes geven alles voor alle Heroes die het gevecht tegen kanker zijn aangegaan, aangaan en nog aangaan. 

 

HEROES doelen

De fietsende Heroes 'geven fysiek alles' tijdens de indoor cycling marathon en dit geldt ook voor de faciliterende bedrijven, organisaties en vrijwilligers die zich grotendeels belangeloos inzetten voor het goede doel. 

Jaarlijks kiezen we zo zorgvuldig mogelijk de doelen waar de opbrengsten van Heroes for Heroes naar toe gaan. Wij streven naar het 1 op 1 doorstorten van onze gelden naar de goede doelen waarbij we de laatste jaren gemiddeld 94% hebben kunnen doneren. 

De opbrengsten gaan in 2020 naar de volgende aan de ziekte kanker gelieerde doelen: Roparun team 188Stichting AnkieHospice De Markies, en Vrienden van Amphia.